FORGOT YOUR DETAILS?

WALK & YOGA

WALK & YOGA

DE KRACHT VAN WANDELEN

Tijdens de Mindful Walk en Walk & Yoga wordt er naast het wandelen aandacht besteed aan allerlei oefeningen zoals yoga, meditatie en mindfulness. Van al deze methodes weten we inmiddels dat het beoefenen hiervan gezond en ontspannend is voor lichaam en geest. Maar hoe gezond is een rondje wandelen nu eigenlijk?
Buiten dat je er altijd van opfrist zijn er tal van voordelen aan wandelen zoals:

> 30 minuten per dag wandelen kan de symptomen van van depressiviteit met 36% verlagen.
> 3500 stappen per dag verlaagt het risico op diabetes met 29%.
> twee uur per week wandelen verlaagt je kans op een beroerte met 30%.
> Een aantal dagen per week 30 tot 60 minuten wandelen verlaagt het risico op hartaandoeningen.

En zo zijn er nog wat voordelen op te noemen! Reden genoeg om te gaan wandelen!
Bijna het hele jaar rond zijn er startmomenten voor de cursus Mindful Walk of kun je je inschrijven voor de Walk & Yoga.

DE KRACHT VAN YOGA

Yoga; met aandacht bewegen!Er zijn genoeg redenen om yoga te gaan beoefenen. Als eerste voor de ontspanning; zo hard nodig in ons drukke leven! Van yoga wordt je lichaam soepeler maar tegelijkertijd ook krachtiger. Je leert je evenwicht weer terug te vinden, je komt letterlijk en figuurlijk weer meer in balans.
Door met aandacht te bewegen krijg je een hoger lichaamsbewustzijn. Je leert als het ware weer beter voelen, je maakt contact met je lichaam en voelt zo beter waar het lichaam gespannen is. De adem ondersteunt de beweging van de oefening en maakt op een zachte manier weer ruimte in je lichaam. De adem wordt ruimer en dieper en steeds makkelijker kun je ontspannen. Je voelt je weer lichter, meer ontspannen na een yoga sessie en je bekijkt de wereld weer met een frisse open blik. Yoga is een metafoor voor het leven: hoe soepeler en meer ontspannen tijdens de yoga hoe meer ontspannen je staat in het leven!

NIEUW... WALK & YOGA !

    Walk & Yoga, een wekelijkse wandeling/les iedere woensdagochtend. Een mooie combinatie van wandelen en tussentijds yogasessies. In conditie blijven door wandelen, soepeler worden en ontspannen door yoga en tegelijkertijd bouw je met de yogaoefeningen ook kracht en balans op.

    We wandelen in een kleine groep (Max 8) iedere week van 9.30 tot 10.45 uur op de woensdagochtend in het natuurgebied van de Dobbeplas/wandelgebied Laakweg. Start vanaf begin april tot eind oktober. In de wintermaanden is er iedere maand een themawandeling. De kosten bedragen 10 euro per wandeling/les.

    Gemiddeld wandelen we tussen de drie en vijf kilometer met tussen door verschillende yogaoefeningen. je hebt hiervoor geen yogamat nodig. de oefeningen zijn staand of we maken gebruik van alle plekken die we tegenkomen om zittende oefeningen te doen. Ook is er ruimte voor een stukje stilte wandeling, soms meditatie of een ademhalingsoefening en een bodyscan. Zo ga je altijd ontspannen en met een glimlach op je gezicht naar huis!

    Wil jij je inschrijven of heb je nog vragen? stuur een berichtje naar info@yogafeeling.nl of gebruik het contactformulier onderaan de pagina. Bellen mag natuurlijk ook! ik hoop je een keer te ontmoeten!

NEEM CONTACT OP

TOP